neděle 12. října 2014

Tipy na seriály vol. 3

Podzim je tu a s ním i další vlna seriálů. Objevilo se pár novinek, o které bych se s vámi opět ráda podělila!

Forever
Představte si Sherlocka Holmese, Jacka Harknese z Doctora Who a Patricka Jane z Mentalisty v jednom těle. Gratuluji, právě před sebou máte obraz Henryho Morgana, newyorského patologa, který je neobyčejný nejen svými schopnostmi vnímání a dedukce, ale i tím, že nemůže zemřít. Henry tráví každou volnou chvíli zkoumáním toho, proč nemůže zemřít a zda se to vůbec někdy stane. Až do chvíle, kdy ho náhoda svede dohromady s detektivkou Martinezovou, která později na jeho dedukční schopnosti nedá dopustit. Seriál elegantně spojuje žánry sci-fi, drama a krimi, představitel Henryho Ioan Gruffudd (Fantastická čtyřka, Kletba měsíčního údolí, Horblower) je neskutečný sympaťák a jeho adoptivní syn, roztomilý důchodce Abe, celý seriál dotahuje téměř do dokonalosti. Tenhle seriál by se na obrazovkách pár sezón udržet mohl!

Gotham

Všichni známe příběhy o Batmanovi a jeho nepřátelích v městě Gotham. Jak to ale všechno začalo? Byli "ti zlí" vždycky zlí? Seriál nás vrací zpátky v čase, kdy Bruce Wayne byl ještě malý kluk, který se vzpamatovával ze smrti rodičů, Catwoman sirotek na ulici a Tučňák šikanovaný chlapík, který prostě chodil jako tučňák. Samozřejmě nechybí komorník Alfred, ještě zachovalý starý mládenec. Hlavní postavou je však James Gordon, zelenáč s hlavou plnou ideálů, které je ve zkorumpovaném Gothamu hodně těžké prosazovat. Celý seriál na mě působí tak trochu jako Sin City a staré americké detektivky, kde se nikdo s nikým nemazlí. Obsazení je plné nových tváří, většina z nich si vede dost dobře, viz. Tučňák, který aspiruje na titul seriálového padoucha roku (kterého ale milujeme).

Selfie
Karen Jillian se snad za poslední dva roky nezastavila! Po hororu Oculus a letošním trháku Strážci galaxie přichází se seriálem, který se přesně strefuje do dnešní doby. Eliza Dooley je krásná, sexy, bohužel totálně závislá na Facebooku, Twitteru a Instagramu. Její život závisí na počtu "lajků" a na tom, kolik pěkných chlapů sbalí. Po sexu se svým protějškem komunikuje přes esemesky a selfie je schopná udělat za naprosto každé situace. Jednoho dne si ale uvědomí, že žije prázdný bezemoční život, a proto požádá kolegu z práce (John Cho - Sleepy Hollow, Startrek, Zahulíme, uvidíme), který je jejím přesným opakem, aby jí pomohl stát se lepším člověkem. Moderní variace na My Fair Lady není šatným nápadem, snad si seriál uchová jiskru a vtip a neskončí trapným natahováním a dalšími nudnými sériemi.

Co si myslíte o podzimních seriálových novinkách? Sledujete něco jiného? Myslíte, že se zrovna tyto seriály několik sezón udrží na obrazovkách?

1 komentář:

  1. Achjo! Forever vypadal tak dobře, když jsem tvůj popis četla. Nemám ráda sci-fi, a to že nedokáže umřít mi tam nezapadá. :( Ale možná to začnu sledovat a pak se rozhodnu. :) Selfie to bude asi docela sranda ne? To by se mi myslím mohlo líbit. :)

    OdpovědětVymazat