pondělí 7. července 2014

Blood and Snow - RaShelle Workman

A máme tu další fantasy vycházející z pohádkové předlohy, tentokrát se jedná o předělávku Sněhurky.




























Snow White(ová) žije v americkém Salemu se svým otcem, macechou a kocourem Gatsbym. Její nejlepší přátelé jsou sousedi, 7 úžasných kluků, každý výjimečný něčím jiným. Její nejlepší kamarádka, Cindy, pravděpodobně nejoblíbenější a nejcoolovější holka ve škole, je pravý opak Snow. Snow si libuje ve vytahaných teplákách, keckách a XXL tričkách, které si nejradši "půjčuje" od svého sedmera sousedů. Snow je prostě pohodová holka, tak trochu outsider, avšak pod vším tím oversized oblečením se skrývá nádherná žena. A to je kámen úrazu.

2 měsíce před jejími šestnáctými narozeninami so ji najde Lovec, vyslanec upíří královny, která si takto připravuje nová těla pro svou reinkarnaci, a kousne ji, čímž se Snow stává jakýmsi "upířím začátečníkem" - již není člověk, ale ještě není upír. Pro dokončení transformace musí být splněno několik úkolů, kterým se Snow vyhýbá jako čert kříži, bohužel pro ni i bratry (ze kterých se vyklubou lovci upírů) odolat krvi a vnitřnímu vábení je těžké. Naštěstí je tu Profesor Popps, otec "sedmičky", bývalý služebník upíří královny, nyní bojující proti ní. Všichni se snaží Snow pomoci, ovšem osud a starodávné legendy jim hází klacky pod nohy...

Jedna "kniha" má kolem 50 stránek, většinou jsou díly zdarma ke stažení na Amazonu. Já zatím přečetla 8 z nich, na další čekám, platit za ně totiž nehodlám :D

Když pominu nesmyslné rozdělení knížek (sloučila bych je maximálně do 3 dílů) a jednoduchou angličtinu (což by mohlo vadit velmi pokročilým AJ čtenářům), musím uznat, že tato moderní verze okořeněná o trochu krve je skvělé čtení na léto nebo jen tak do postele. Nedá se od něj totiž odtrhnout!

Jaký vlastně máte názor na Kindle a další čtečky knih?

Já myslím, že je to ideální na cesty nebo na čtení do postele, navíc tam seženu knížky, která u nás v ČR ještě nevyšly + si procvičím angličtinu :) Ale stále nic nemá na vůni papírové knížky ^^!

Žádné komentáře:

Okomentovat