pondělí 30. června 2014

The Grimm Chronicles - Isabella Fontaine, Ken Brosky

Všichni známe alespoň několik pohádek od bratří Grimmů. Co by se ale asi tak stalo, kdyby všechny jejich pohádkové postavy, a to včetně příšer, draků, stromů a kdo ví čeho ještě, ožily a žily mezi námi?

Říká se jim "Zkorumpovaní" a ožili díky magickému peru Grimmů, které je také jediná věc, co je může zabít, přesněji řečeno přemístit z našeho světa do toho jejich. Zkorumpovaní žijí jako obyčejní smrtelníci, stále se ale chovají podle pohádkové předlohy. Ti zlí jsou opravdu zlí a ti hodní...ti se stávají zlými také. Naštěstí je tu Hrdina, který je předurčen k vymýcení Zkorumpovaných. Pomocí magického pera, které "oživí" vše, co Hrdina nakreslí, a rádce, králíka Briara, Hrdina následuje své noční můry a díky nim chytá a zabíjí Zkorumpované. Aktuální Hrdina, osmnáctilená Alice Goodenough, zdatná šermířka a knihomolka, se nechce smířit s faktem, že zrovna ona má zachránit svět před zlem. Od osudu Hrdiny však nelze utéct, a tak se Alice se svými přáteli potýká se všemi známými i neznámými grimmovskými monstry, kteří se ukrývají mezi námi.

The Grimm Chronicles je odpočinková série, která chytne každého milovníka pohádkových předělávek a už ho nepustí. Na dovolenou k lehátku je to perfektní čtení, a i když Alice zrovna není prototypem všemi milované hrdinky, možná právě proto si ji zamilujete. 

Do češtiny série zatím přeložena nebyla, ale nemyslím si, že to bude dlouho trvat. Pro angličtináře jsou náhodné díly série občas k nalezení zdarma na Amazonu v podobě Kindle verze, ale kniha byla vdána i jako tištěná.

Autor: Isabella Fontaine, Ken Brosky
Název: The Grim Chronicles
Český název: neexistuje
Vydáno: Brew City Pres, 2012

Hodnocení série: 9/10
Zajímavé a originální čtení, od kterého se nebudete moci odtrhnout. Občas sice zavání nějakým tím fantasy klišé, to lze ale odpustit.

Žádné komentáře:

Okomentovat