čtvrtek 15. srpna 2013

Když je venku ošklivo


Vymýšlet aktivity pro 3 malé děti je těžké, když je venku hezky, je to lepší. Ale co dělat, když venku prší (v Irsku prší skoro každý den) a děti jsou plné energie? My máme naštěstí velkou trampolínu ukrytou v garáži, takže se trochu vybijí zde a pak můžeme tvořit. Ráda vyrábím různé věci, takže pořád něco malujeme, stříháme, lepíme...tady je malá ukázka toho, co můžete s dětmi dělat :)

Twister
Skvělá hra, kterou můžete hrát venku i uvnitř. Pokud ji doma nemáte, není těžké ji vyrobit. Nám na výrobu stačil pytel na odpadky, barevný papír a lepicí páska, výroba trvala asi 40 minut. K originální hře jsou ještě hodiny, které ukají která končetina má jít na kterou barvu, to můžete nahradit vytvořenými kartičkami nebo si končetiny a barvy prostě vymýšlejte.

 Abeceda pro malé školáky
Nejstarší dítě, které hlídám, jde na konci srpna do školy, takže trošku pilujeme abecedu. Na všechny písmenka jsme vyrobily plakátek s písmenem +věcmi, které začínají na dané písmeno. Vystřihovali jsme z novim, katalogů, časopisů, občas se hodila i nějaká samolepka. Děti to baví, můžou nalézat obrázky, stříhat a lepit.

Draci
Kluci milují Batmana, Supermana, Robina, Ben10 a dalších XX superhrdinů, takže motivy draků byly jasné. Draci jsou koláže malých papírků, větších papírů a pastelky. Malé papírky tvoří "šupiny", je to docela efektivní a děti zase můžou stříhat a lepit.

Loutky
Měli jsme asi 15 loutek, našla jsem jen 2 :D
Stačí namalovat obrázek, nalepit na tvrdší papír (my recyklovaly krabice) a přilepit k brčku (je to bezpečnější než špejle). Děti si obrázky můžou vybarvit, ty naše je pár dní všude tahaly s sebou :)


1 komentář: